Vakantie Elzas 2013

Eind april, begin mei zijn we naar Frankrijk op vakantie geweest. We zijn helemaal naar de Elzas, Lotharingen gereden, naar het kleine plaatsje Saint-Quirin. Lange rit hoor! Soms vond ik het niet meer zo leuk om de auto te zitten, maar gelukkig had papa de I-pad meegenomen en kon ik tijdens het rijden naar Timmy Time kijken. We hadden een heel mooi vakantie huisje, ik had mijn eigen slaapkamer. We hadden ook een hele grote tuin. Alleen ik was een beetje bang voor de automatische grasmaaimachine, wat een eng ding is dat zeg, het lijkt wel een soort beest.

We hebben heel veel stadjes bekeken, o.a. Colmar, Nancy, Strasbourg, Obernai en Metz. Ook hebben we kastelen bekeken,  chateau de Haut-Koenigsbourg en chateau de Lunéville. Verder heb ik wel 3x in een draaimolen gezeten, geweldig is dat. Sommigen gaan best hard! We zijn ook nog in een natuur/dierenpark geweest. Dat was echt heel leuk, er was een blote-voeten pad, een kinderboerderij, maar ook engere dieren, als wolven en gieren, zelfs grote bruine beren. Verder hebben we ook nog een ritje gemaakt in een stoomtreintje.

Helaas regende het best wel een paar dagen, maar gelukkig kon ik toen met papa en mama naar het zwembad in Sarrebourg, zwemmen vind ik helemaal geweldig. En de mevrouw van ons huisje was heel aardig. Ik mocht op de tractor zitten en met het groene speelhuisje spelen!

 

Plaats een reactie